Veel mensen dromen ervan om voor een bepaalde tijd te verhuizen naar het buitenland. Of het een tijdelijke immigratie is of een school gerelateerde immigratie hangt natuurlijk af van de persoon. In dit artikel ga ik jullie tips geven over keuzes maken over bepaalde zaken. En het uitleggen wat voor zaken erbij komen kijken voordat de stap naar het buitenland gezet kan worden. Buiten de praktische zaken, is het ook mentaal gezien een erg grote stap om naar het buitenland te vertrekken. Ook daar zal ik wat meer over vertellen. Een voorbeeld van de mentale uitdaging is de cultuur shock. 

Allereerst, waar zou je graag naar toe willen gaan? Begin bij het continent wat jou het meeste aanspreekt. Zodra je de goede keuze hebt word het makkelijker om het geschikte land te kiezen. Ook is het belangrijk om je te verdiepen in de cultuur van een land. Want wie weet spreekt de cultuur jou helemaal niet aan. Na het kiezen van het land is het tijd om te kijken wat voor visum belangrijk is om te bemachtigen. In sommige landen is het erg moeilijk om een visum te krijgen. Daarom is het belangrijk om bij jezelf na te gaan of het de moeite waard is om jouw keuze van land te veranderen. 

Cultuur shock

Nadat de praktische zaken geregeld zijn komen we aan bij het mentale gedeelte. Want hoe bereid je jezelf voor op een een tijd in het buitenland? Één ding is zeker, er gaan periodes komen dat je denkt “waar ben ik aan begonnen”. Maar ook die overwin je en uiteindelijk is het het allemaal waard. De cultuur shock kan soms lastig zijn wanneer je naar het buitenland verhuist. Daarom verhuizen veel nederlanders naar de Antillen, zoals Curaçao. Curaçao kan gezien worden als een soort klein Nederland. Hierdoor is de cultuur shock veel minder erg. Ook zijn er erg veel studentenhuizen op Curaçao waar alleen maar Nederlandse studenten wonen. Hier krijg je de tijd van je leven, Nederland is dan toch niet zo ver weg als je denkt. 

Wanneer je naar een nieuw land vertrekt is een vervoersmiddel natuurlijk onmisbaar. Voor meer informatie over het leasen van vervoersmiddelen klik hier.